Otvorenje 6. ljetnog festivala smijeha-ha uz najnoviju predstavu “Autotrolej i mi 5”

K.d. Autotrolej d.o.o. je danas najaktualnija riječka tema. Gotovo svakodnevno se pune novinski stupci o tome kako nedostaje vozača, o tome kako se ukidaju linije, kako su autobusi u lošem stanju itd…..

Upravo o svemu tome (pa i više od toga), Ri Teatar progovara u svom najnovijem nastavku „Autotrolej i mi 5“, naravno na duhovit i  sarkastičan način.

U najnovijem nastavku radnja se ne događa samo u autobusu, već se selimo u ured direktora, pa čak i na vrh Učke. Problemi s kojima se susreću, ne samo djelatnici Autotroleja i uprava, utječu i na putnike prigradskih linija koji se odlučuju za prosvjed. Kao što to biva na svim prosvjedima u Hrvatskoj, tako i ovdje ne dolazimo do riješenja.  V.d. direktori se izmjenjuju „kao na pokretnoj traci“, jer nitko ne zna naći nove vozače, a ako i pronađe – tko ih obučiti………

U cijeloj toj zbrci ne nazire se izlaz, dok se riješenje ne nađe „na vrhu Učke“.

Svi likovi u 5. nastavku, u odnosu na one iz 4. nastavka su potpuno novi osim vozača Boška.

Je li on riješenje za sve………vidjet ćemo na kraju ove komedije, ali možemo natuknuti da će ipak biti kakav-takav sretan završetak 😉

Scenografija je donacija KD Autotrolej d.o.o., te je na sceni postavljen gotovo cijeli kostur autobusa, naravno starog narančastog.

Autor je Donato Jurković, redatelj Bojan Lakoš, odabir glazbe Davor Popović, tehničko vodstvo David Andrić, a igraju: Helena Miočić Mandić, Jasna Jeličić, Ana Marija Rakitić, Josip Medaković, Davor Popović, Duje Katalinić, Andrej Gregorin i Bojan Lakoš.

Premijera komedije „AUTOTROLEJ I MI 5“ je 13. lipnja 2024. u 21 sat na terasi Kalvarije u sklopu otvorenja 6. ljetnog festivala smijeha-ha „Kalvarija pod zvijezdama“!

Reprize su 14., 15. i 16. lipnja, također na terasi Kalvarije.