Ljetni festival smijeHA-HA

Kalvarija pod zvijezdama 2023.

Ri Teatar organizira 5. ljetni festival smijeha pod nazivom „Kalvarija pod zvijezdama“. Svi programi će se održavati na otvorenom, tj. na terasi Kulturnog centra Kalvarija u 21 sat.

Ri Teatar svake godine obogaćuje svoj program sa nekim novijim i kvalitetnijim izvedbama i manifestacijama. Nakon 22 sezone Kulturnog centra Kalvarija i nakon više od 50 godina od posljednje izvedbe na popularnoj terasi Thalia (danas Kulturni centar Kalvarija) opet je otvorena ljetna terasa za scenske izvedbene djelatnosti. Protekle četiri godine festivala pokazala su da je riječka publika željna ovakvih predstava na otvorenom te ove godine, bez lažne skromnosti možemo reći da je ovo najjači kazališni ljetni festival u našoj županiji, a možda i šire. Na žalost, u Rijeci i okolici se, što se tiče kazališnih događanja u ljeti, ne događa gotovo ništa……u samom gradu Rijeci apsolutno ništa, a u okolici sporadično i prilično rijetko na Trsatskoj Gradini i na Kastvu, stoga će ovaj festival popuniti sve praznine tijekom ljeta.

Tokom ljeta 2023., ukupno će biti održano 42 programa, 16 različitih naslova. Sve predstave su ljetne komedije, a neke od njih su već gostovale 50-tak puta širom Hrvatske.

Sve započinje u petak, 9. lipnja i u subotu, 10. lipnja sa diplomskom predstavom 43. generacije Škole glume znakovitog naslova „Stolica je prozor, stol je klavir, gdje nema ničega je stol, a vrata su vrata“, nastavlja se 15., 16., 17. i 18. lipnja sa svečanom obnovom komedije „Umri muški“ i tako svaki četvrtak, petak, subotu i nedjelju do zatvaranja festivala sa najnovijom komedijom Ri Teatra „Ljubav je na Vrelu“ u nedjelju, 20. kolovoza 2023.

U slučaju kiše predstave se otkazuju, no u slučaju velikog interesa publike, moguće je ubacivanje dodatnih izvedbi u toku tjedna.

Medijski pokrovitelj je radio Korzo.   

Ri Teatar tijekom ljeta 2023. ima 32 gostovanja sa predstavom za odrasle „Ljubav je na Vrelu“ i predstavom za djecu „Zbrko i Oli“ (Rab, mjesta na otoku Braču, Bribir, Bakar, Kostrena, Kraljevica, Vodice, Sali, Benkovac itd……).

Pogledaj kako nam je bilo na prošlim festivalima i,... zaplivaj s nama na idućem festivalu 😂

Iz medija...