Škola glume Ri teatra

škola glume

Upiši školu glume Ri Teatra
za starije od 17 godina
 

Dodatne informacije:

091/253-8991 ili 051/375-866

3. veljače 2024. – započela je s radom 45. škola glume

 

Želiš glumiti?

Istakni svoju osobnost u okruženju dramskog stvaralaštva.

O školi glume Ri teatra...

U 44 generacije, školu glume Ri Teatra završilo je 538 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih preko 35 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima. Kao gosti vikend radionica sudjelovali su poznati i priznati glumci, redatelji, koreografi, scenografi (npr. Vili Matula, Špiro Guberina, Nina Kleflin, Anastazija Balaž, David Petrović, Jadran Grubišić itd…), a kao diplomske predstave igrani su tekstovi hrvatskih i europskih pisaca, te su dramaturški obrađena i izvođena djela poput “Leteći circus Monty Pythona”, “Iz života kukaca” braće Čapek, “Nevidljivi gradovi” Itala Calvina, “Vodič kroz galaksiju za autostopere” D. Adamsa, “Kazališni sat” Jasena Boke, “Stilske vježbe” R. Queneuea itd.

Diplomske predstave škole glume

Kako postati i ostati glumac?

Škola glume Ri teatra organizirana je u obliku vikend radionica koje vode profesionalni glumci, redatelji…., a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz prethodne generacije. Primjereno dobi i iskustvu, polaznici škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, svladavaju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika. Ostvarivanjem prvih, polaznicima osiguravamo temeljitu pripremu i provjeru sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije i slično. Ostvarivanjem drugih, polaznike pripremamo za skladan život u društvu te za suvremenu i kulturnu javnu komunikaciju u medijskoj civilizaciji koja sve više inzistira na osobnosti i individualnosti javnog nastupa.
Nakon završene škole glume svi zainteresirani će dobiti priliku nastaviti rad u predstavama Ri Teatra ili nastaviti pripremu za upis na Akademije Dramskih Umjetnosti.