Tada i sada

Naslov najnovije komedije Ri Teatra „Tada i sada“ potpuno oslikava radnju koja se događa u samoj predstavi, te glavne aktere unuka i baku. Unuk-srednjoškolac dolazi k baki čestitati joj rođendan ( nećemo otkrivati koji 🙂 ) i tu počinje naša priča.
Dok su mladi ljudi u konstantnoj žurbi, uvijek uz mobitel i moderne aplikacije, ritam starijih daleko je usporeniji, nerijetko praćen problemima sa zdravljem. Upravo se o tome radi u našoj predstavi i na čudesno komičan način prikazuje kako se naši unuk i baka ne shvaćaju….od korištenja mobitela, bontona, sjedenja na „hladnom“, tv pretplate pa sve do raznorazne hrane. Kad se dotaknu teme marketinga, tu tek vidimo veliki jaz. Današnji mladi, pa tako i naš unuk, privlačenje turista vide isključivo kroz internet aplikacije i QR kodove, bez ikakvog kontakta sa budućim gostima, dok je baka svojedobno „iskakala“ pred automobile sa jednostavnim natpisom na kartonu „zimmer frei“. Što je od ovoga bolje?
Naša komedija ne daje rješenje jer jednostavno rješenja nema, ali na duhovit način pokazuje kako je to bilo „tada“, a kako je „sada“.
Ili možda daje………………………..


Tekst: ansambl, redatelj: Bojan Lakoš, asistentica redatelja: Korina Lukanović. Tehničko vodstvo: Paulino Girotto. Igraju: Jasna Jeličić i Vid Vicić