Ispis

Redatelj: Bojan Lakoš

Asistentica redatelja: Lana Orlić

Scenografija: Marko Dorčić

Autor: cijeli ansambl

Igraju: Tomislav Vičević, Tajana Doko, Krešo Medaković i Marino Lencović

Tehničko vodstvo: Igor Kondić

Fasada je lažno lice koje nosimo kako bismo ostavili određeni dojam i sakrili osjetljive dijelove sebe. Puno je različitih načina na koje se fasade reflektiraju na svakodnevni život, na odabir partnera, prijatelja, susjeda, a dok fasade padaju, često se puno toga u životu mijenja. 

Nova komedija Ri Teatra govori o ljudima koje poznajemo, susjedima iz stana do nas, osobenjacima koji nas nasmijavaju ili ljute ili plaše. Naši glavni likovi su svi odreda susjedi sa istoga kata nebodera u kojem žive. Svaki od njih ima svoj, naizgled sređeni život, no ne baš divni međususjedski odnosi počinju kulminirati u otvoreni sukob, u centru kojeg je dobroćudni kućepazitelj Neven Cvjetković. On kao dobri duh te stambene zgrade, uslijed majčine nagle smrti, preuzima njen obrt – cvjećarnicu na presjeku tri ulice. Nesvjestan je majčine tamne prošlosti koja ga, htio on to ili ne, sustiže. U tom trenutku počinje naša priča i svi naši susjedi bivaju, ne svojom voljom, uvučeni u nju. Tada se „fasade-maske“ otkrivaju i vidimo da oni nisu onakvima kakvima nam se čine. 

Predstava se prati u jednom dahu jer promjena scena nema, one su brze, događaju se usred same radnje, ali fokus publike ostaje na glumcima. Glumci su u prvom planu, svaki od njih igra po nekoliko različitih likova, a izmjene kostima su minimalističke.

Premijera predstave, subota, 11.3.2017. Prva repriza 12.3.2017.

Predviđene izvedbe: 29. i 30. travnja 2017.

 

„FASADA“ je 2. premijera u sklopu projekta „SVAKA 4 TJEDNA – PREMIJERA JEDNA“, koji je započeo u veljači 2017. premijerom SF komedije „Građanin George“.