Ispis

Hit komedija Ri Teatra

Tekst: Donato Jurković
Režirao: Bojan Lakoš
Glume: Lado Bartoniček, Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Nina Krapić, Nataša Tepša i Nikolina Vorić
Svijetlo i scena: Alan Vukelić
Projekcije: Marin Lukanović
Premijera: 28. travnja 2006. godine u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija


Nakon više nego uspješne hit-komedije “Noćna patrola 1”, autor Donato Jurković, odlučio je ponuditi Ri Teatru nastavak priče o policajcima Sebastijanu i Ludvigu, te smo, polučeni uspjehom prvog dijela, objeručke prihvatili rad na predstavi “Noćna patrola 2”.

Nakon što dokazi protiv njih dvojice nisu prihvaćeni na sudu, po kazni su poslani u selo Račinovci, na tromeđu Hrvatske, Srbije i Bosne. Tu moraju čuvati granični prijelaz, te spriječiti ilegalno unošenje cigareta i ukrajinskih prostitutki. Kako to obično biva s njima dvojicom, u maniri inspektora Clusoea, nailaze na razne neugodnosti, te iako prerušeni i spremni za obavljenje zadatka, situacija izmiče njihovoj kontroli.

Iz scene u scenu, ova komedija ponuditi će gledateljima gomilu komičnih preokreta, a jedini problem gledatelju će biti “kako izdržati navalu smijeha”. Vrlo dinamičnoj radnji predstave pomažu i video projekcije, te predstava postiže i onu interaktivnu poziciju u kojoj se igra glumaca isprepliće sa video uradcima, dajući tako predstavi i drugu dimenziju. No, prije svega “Noćna patrola 2” je urnebesna komedija o našoj svakodnevici, malim ljudima i njihovim malim problemima.