Najmlađi glumci Kulturnog centara Kalvarija iz Rijeke “Čudesni oblačak” u četvrtak 11. svibnja 2017.godine predstavili su dječju kulturnu  scenu svoga grada na Međunarodnom festivalu dječjih kazališta „Maslačak“ u Sisku.

Predstava je dobila i odlične kritike od redatelj Gradskog kazališta Sisak i moderatora ovogodišnjeg Maslačka, Silvije Vadla koji je pohvalio mlade glumce „Čudesnog oblačka“ kao i njihove voditeljice Marinu i  Katiju. Izveli su odlično prihvaćenu edukativnu predstavu  za djecu od sedam godina koja govori kako zbog prekomjernog korištenja mobilnih uređaja i tehnologije, korištenjem raznih mobilnih aplikacija nestaju stvarna prijateljstva već se sve svodi na virtualna druženja. Tako dolazi do prijetnje da djeca izgube djetinjstvo, a da generacijama koje dolaze lopta, vijača,  hula-hop i lovice postanu potpune nepoznanice. No na sreću, u laboratoriju „Čudesnog oblačka“ su pronašli način kako da spase djetinjstvo. Budete li u mogućnosti pogledati ovu predstavu sa svojim mališanima nemojte ju propustiti. Predstavu su režirale i tekst osmislile Antonia Pindulić, Nikolina Vorić i Marina Deželjin, a trenutne voditeljice Čudesnog oblačka su Marina Deželjin i Katja Sablić.

 

Ponedjeljak, 12.6. – 19 sati – „Poruka u boci“, premijera dječjeg dramskog ansambla Čudesni oblačak, voditeljice i redateljice: Marina Deželjin i Katja Sablić – mlađa grupa